Centralni skup Naroda i pravde u znaku pobjede: “Oslobodili smo ljude režimskog straha i potakli ih na hrabrost!”

Podijelite sa svojim prijateljima TwitterFacebookLinkedin

Sinoć je održan Centralni skup Naroda i Pravde Gornji Vakuf-Uskoplje u prepunoj sali JU Centar za obrazovanje i kulturu. Na skupu su predstavljene kandidatske liste Naroda i Pravde na svim nivoima. Prezentovane su konkretne politike Naroda i Pravde koje za cilj imaju potpuni zaokret kroz poboljšanje statusa porodilja, mladih, kvalitetniji zdravstveni i obrazovni sistem, subvencije i stipendije, rješavanje pitanja zapošljavanja članova šehidskih porodica, zaštite privrede i reforme pravosuđa.

Važna prekretnicu u našem gradu će biti ovaj i ovakvi događaji, koji će građanima biti vjetar u leđa da se oslobode pritiska i straha od režima. Važno je napomenuti da se već dugo vremena u ovoj čaršiji udisao strah, a živjelo podaništvo. “Mi nismo ničiji robovi i nije nas strah!”, poručeno je sa centralnog skupa.

Centralni skup Naroda i pravde u Gornjem Vakufu

Kenan Crnica predsjednik IO Narod i Pravda Gornji Vakuf-Uskoplje u svom obraćanju ukazao je na problem korupcije, nepotizma tj. stranačkog uhljebljavanja posebno u našoj Općini ali i u Srednjobosanskom kantonu.

Najveći uspjeh Naroda i Pravde je što se na našim listama nalaze mladi ljudi za koje nam govorili da se nikada neće baviti politikom a za koje mi tvrdimo da će svojim znanjem vratiti Bosnu i Hercegovinu na pravi kolosijek. Jedna od takvih je i Hajrija Geko, kandidat Naroda i Pravde za Skupštinu SBK koja je u emotivnom govoru naglasila: „Iz Naroda i Pravde su nam ponudili ponos i dostojanstvo, dali nam šansu da se borima za nas i za sve one koje ste vi otjerali a koje ćemo akoBogda mi vratiti jer imamo i znanja i pameti a Boga mi i hrabrosti da vam se suprostavimo i zato podržite mladost na ovim Izborima širom naše BiH. Podržite Narod i Pravdu, podržite naše liste na svim nivoima vlasti. Podržite Dr. Denisa Bećirovića, podržite pobjednički tim i da nam više nikad ne ubijete mladost.“

Dr. Senad Mašetić kandidat za Parlament FBiH kazao je: „Pozivam sve da radimo zajedno i na nama je da odlučimo hoćemo li šutjeti i bježati ili ćemo ustati i boriti se.“

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković u sjajnom govoru između ostalog je kazao: „Mi imamo neke koji su 30 godina bili vlast i sad govore o planovima šta će uraditi. Ne možete nakon 30 godina vladavine govoriti da ćete nešto uraditi, morate prvo reći šta ste vi od onoga što ste obećali uradili u prethodnom periodu. Ponosan sam što kao predsjednik mogu otići među ljude i reći ovo je ono što smo uradili jer ste nam dali povjerenje, ovo su konkretne stvari“.

Pobjednička atmosfera na skupu – kandidati sa područja SBK

Samo koračajući odvažno i hrabro, zanemarujući podla podapinjanja se moženo izboriti za bolje stanje u društvu i bolju nam Bosnu i Hercegovinu.

Stoga izađite 02.10. i podržite ove mlade ljude, podržite promjenu!

Kandidati Naroda i pravde Gornji Vakuf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)