“OŠTRO OSUĐUJEMO UNIŠTAVANJE JAVNIH POVRŠINA PISANJEM VJERSKIH I FAŠISTIČKIH NATPISA”, SAOPŠTENJE OO SDP GORNJI VAKUF – USKOPLJE

Podijelite sa svojim prijateljima TwitterFacebookLinkedin

📢 SAOPŠTENJE ZA JAVNOST📢

Predsjedništvo OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje oštro osuđuje šaranje javnih površina pisanjem vjerskih i fašističkih pozdrava!

Proteklih dana svjedoci smo pisanja vjerskih i fašističkih natpisa na javnoj površini u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje, tačnije stare zgrade OŠ Uskoplje koju trenutno koristi Udruženje borilačkih sportova i HKD Napredak. Vrlo je jasno da isti imaju za cilj, osim narušavanja izgleda javnih površina, vrijeđanje jednog ili više naroda natpisima nacionalnog i fašističkog pozdrava.

Ne možemo se oteti dojmu da je motiv unošenje nemira među građanstvo, usporavanje pokušaja za relaksiranje odnosa, i to sve u jeku teških međunacionalnih odnosa u državi Bosni i Hercegovini.

Zbog svega navedenog opravdano se postavlja pitanje: Kome je ovo u interesu i koja je svrha uvredljivih natpisa po javnim površinama, te što se želi postići osim iskazivanja vlastite frustracije, nemoći ili lične mržnje?

Predsjedništvo OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje oštro osuđuje ovakav kao i svaki drugi oblik vrijeđanja, vandalizma i mržnje.

Pozivamo policiju i nadležne službe da sprovedu istražne radnje i otkriju počinioce.

Pozivamo sve građane Gornjeg Vakufa-Uskoplja da ne podliježu ovakvim manipulacijama, te da nastavimo zajedničkim naporima doći do unapređenja dobrih međuljudskih odnosa koji su nam u ovom teškom vremenu itekako potrebni !

Služba za odnose s javnošću,
Predsjedništvo OO SDP BiH
Gornji Vakuf -Uskoplje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)