Javnost ogorčena na detalje slučaja u kome je automobilom usmrtio pješaka, pobjegao sa lica mjesta i pokušao sakriti tragove udara

Podijelite sa svojim prijateljima TwitterFacebookLinkedin

Mahir Petrović, 26-godišnji pjevač iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koji se takmičio u prošloj sezoni showa Zvezde Granda, uhapšen je pod optužbom da je automobilom usmrtio pješaka i pobjegao s mjesta nesreće.

Naime, spomenuta nesreća u kojoj je poginuo J.B. dogodila se 30. jula na magistralnom putu Bugojno – Gornji Vakuf-Uskoplje oko 3 sata iza ponoći.

Petrović je Audijem usmrtio pješaka J.B.

Policijski službenici PU Bugojno uspješno su rasvijetlili ubistvo koje je počinio 26-godišnji vozač na području Gornjeg Vakufa. Vozač je automobilom usmrtio pješaka a zatim pobjegao s mjesta nesreće.

Kako saznaje portal “Avaza”, uhapšeni mladić je Mahir Petrović, učesnik “Zvezda Granda”.

Podsjećamo, 31. jula 2023. godine u PS Gornji Vakuf – Uskoplje je prijavljeno da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao pješak J.B., dok je vozač putničkog motornog vozila pobjegao s mjesta nesreće.

– Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela M.P., rođen 1997. godine, iz Gornji Vakuf-Uskoplja, koji je u trenutku saobraćajne nesreće upravljao putničkim motornim vozilom marke Audi, dok je za krivično djelo pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela osumnjičen I.P., rođen 1972. godine, iz Gornji Vakuf-Uskoplja – navodi se u saopćenju MUP-a SBK. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)